5 keer unieke inspiratie voor op Lekker Brood

5 keer unieke inspiratie voor op jouw Lekker Brood

Inspiratie nodig voor op je brood? Soms nemen wij niet zomaar genoegen met een broodje kaas of een broodje ham, dan zijn we op zoek naar een bijzondere of juist klassieke combinatie. Sommigen van jullie zullen deze combinaties al kennen, maar voor wie ze nog niet kennen of een oude favoriet willen herbeleven: pak je brood erbij en beleggen maar!

De eerste combinatie is een klassieker: stroop met kaas. De diepe zoete smaak van stroop is een geweldige combinatie met het zoute, zurige en bittere van kaas. Het zoete van de stroop komt ook deels weer terug in het zoetige van de kaas, wat zorgt voor de perfecte aanvulling.

Een echte aanrader voor cheesecake liefhebbers: een broodje cheesecake. Dit is een combinatie van roomkaas met (aardbeien)jam. Zo krijg je eigenlijk een simpele, maar verrassend lekkere versie van een cheesecake. Doordat roomkaas een wat neutralere smaak heeft, combineert dit erg goed met het zoete van de jam, ook lekker op geroosterd brood!

Onze volgende populaire combinatie is een zoete klassieker: pindakaas banaan. De smaak van pinda’s, olie en zout gaat uitstekend samen met het zoete van de banaan. Zoals je misschien al merkt, is de combinatie tussen zoet en hartig vaak een goed idee! Deze twee smaken versterken elkaar zonder dat er één overheerst.

Meer zin in iets warms, vers uit de tosti ijzer of grill? Tosti appeltaart! Een tosti met appel, rozijnen en kaneel! Deze maak je het lekkerst door eerst een compote te maken van de ingrediënten en dit voor te verwarmen in de oven, daarna doe je het op het brood en nog onder het tosti-ijzer of de contactgrill. Om ervoor te zorgen dat het echt één geheel wordt, kan je honing, stoop, of voor de veganisten, gembersiroop toevoegen. Een echte aanrader: het gebruiken van speculaaskruiden!

Last but not least… Smeerworst met cranberryjam. Voor degene die dit niet kent, is dit misschien wel de raarste combinatie uit dit rijtje. Maar meer dan het proberen waard! Smeerworst heeft een lichtzoete, maar toch ziltige smaak, terwijl cranberryjam een zoete en ook zure smaak heeft. Zo hebben beide ingrediënten iets zoets, maar ook iets zouts/zuurs. Dit samen vormt een goede combinatie wat samensmelt in je mond. Wist je dat je ook verschillende soorten vega smeerworst hebt? Deze zijn even lekker in combinatie met cranberryjam.

Heb jij één van deze combinaties al eens op jouw Lekker Brood gedaan? Zo niet, dan moet je dit zeker een keer gaan proberen! Je weet niet wat je mist!

Dit vind jij ook interessant