De Broodbrouwers in Puur!Uiteten

De Broodbrouwers in Puur!Uiteten

Geschreven door Jeannette van Mullem

Puur! uit eten is dé biologische, fairtrade en duurzame culinaire gids. Daarom zijn wij erg blij dat Jeannette van Mullem een mooi artikel over ons heeft geschreven. Lees het hieronder!

Lekker Brood in Den Haag laat je graag alvast een sneak peek zien van De Broodbrouwers.

De Broodbrouwers in Den Haag

Als gast bij De Broodbrouwers, gevestigd aan de Dintelstraat 46 in Den Haag, geniet je vanaf begin april 2020 in de bistro. Bestel een heerlijk hapje en een drankje terwijl je van bovenaf op de bakkerij kijkt waar op ambachtelijke wijze Lekker Brood wordt gebakken bestaande uit 100% biologische grondstoffen.

De Broodbrouwers serveert ontbijt, lunch en diner en biedt ongeveer 100 zitplaatsen, een chefs table en een zonnig terras. Ze bieden voor ieder wat wils uit de open keuken en zijn vooral gespecialiseerd in de fervent borrelaar die houdt van overheerlijke borrelhappen naast een glas wijn of speciaalbier met een sterk verhaal.

Jasper Kool (links op de foto), Ad Overgaag (rechts) en Wibe Smulders (achter de camera) hebben samen De Broodbrouwers opgezet. Jasper en Wibe ondernemen samen bij Happy Tosti en Ad, de oprichter van Lekker Brood, gevestigd op de Herengracht, is al vanaf de start van Happy Tosti de leverancier van het heerlijke biologische brood waarmee de tosti’s gebakken worden.

De sociale missie van De Broodbrouwers luidt dat ze in zowel de bistro als in de bakkerij meer dan 60 mensen met een (on-)zichtbare arbeidsbeperking aan een betaalde baan willen helpen. Deze groep mensen is vaak niet in staat om zelfstandig een baan te vinden, laat staan een baan te behouden. De organisatie heeft al ruim 5 jaar ervaring met het succesvol begeleiden en inzetten van deze doelgroep.

Biologische bakkerij Lekker Brood

Biologische bakkerij Lekker Brood is in het centrum van Den Haag neergestreken in de Piet Heinstraat in een voormalige winkel van vleeswarenspecialiteiten E. Noack, een pandje dat 190 jaar geschiedenis herbergt. Een passende omgeving voor de ambachtelijke dagelijkse trots: Lekker Brood.

Biologisch brood in Den Haag

De broodspecialiteiten worden gebakken met biologische grondstoffen, op een wijze (o.a. desem) die nog meer smaak en karakter toevoegt aan de broden. Daar wordt de tijd voor genomen. Ieder Lekker Brood wordt met passie gemaakt. Een Lekker Brood is op z’n gemak 48 uur onderweg voordat het op de toonbank ligt.

Lekker Brood blijft op zoek naar mogelijkheden om het morgen beter te doen. Zoals bijvoorbeeld biologische grondstoffen die het liefst zo lokaal mogelijk worden gekocht. Nu in de bakkerij, sinds mei 2012 alleen nog maar biologische ingrediënten worden gebruikt, kunnen de bakkers het assortiment Lekker Brood verder uitbreiden.

Ook is er biologisch banket verkrijgbaar. En wat denk je van de muffin van de maand, zodat je elke maand kunt snoepen van wat de natuur te bieden heeft? Huisgemaakte haver- en mueslikoeken rollen iedere dag vers uit de oven en zijn helemaal biologisch!

Voor Lekker Brood en banket hoef je zelf je deur niet uit! Je bestelling wordt op een duurzame manier bij je thuisbezorgd: op de fiets en zeven dagen per week.

Uniek uit de Stad achter de Duinen: Wakame Brood

Dit biologische tarwebrood met wakame zeewier bevat tot wel 60% minder zout dan dagelijks brood. Lekker Brood heeft het bakkerszout vervangen door zeewater en Wakame, een zeewier met een zilte smaak en een hoog gehalte aan mineralen en vitamines. Gezond voor jouw lichaam en bovendien heel lekker! Het gepurificeerde zeewater en de deegbol wordt voor het rijzen gedoopt in een bad van sesamzaad. Er wordt door de bakkers dus geen zout aan dit brood toegevoegd!

Op basis van verschillende testen heeft Lekker Brood gekozen voor de zeewier variant: Wakame, afkomstig uit Bretagne. Het is één van de rijkste bronnen van calcium. Daarnaast bevat het vitamine B-complex, vitamine A, C en K en ook hoge concentraties aan eiwitten, ijzer, magnesium, jodium, chroom, zink, fosfor en kalium.

Lekker Brood in het Zeeheldenkwartier

Lekker Brood is ook verkrijgbaar bij:

Supermarkt Mikros
Piet Heinstraat 92 A
2518 CM  Den Haag
070 364 12 15

Iedere dag open: 09:00 – 23:00 uur

Openingstijden Lekker Brood in Den Haag

Iedere dag geopend: check de actuele openingstijden via de website

Duurzame producten

Alle ingrediënten zijn biologisch, het beleg voor de sandwiches komt van lokale, duurzame helden die hun duurzame sporen hebben verdiend, groene stroom, LED-verlichting, ecologische schoonmaakproducten, bezorging van Lekker Brood met de bakfiets, bedrijfskleding van duurzame kwaliteit

Wil je meer weten over Puur! uit eten, ga dan naar www.puuruiteten.nl

Dit vind jij ook interessant