De Broodbrouwers & Everyday Heroes

De Broodbrouwers & Everyday Heroes

Meet Frans, onze Bakker bij De Broodbrouwers

Via het tv-programma ‘Onbeperkt’ is Frans terecht gekomen bij Lekker Brood. Op een beurs die Frans bezocht, zag hij een stand met allemaal lekkere broden van Lekker Brood en dacht, “ik heb dit op school wel eens gedaan, laat ik dat weer oppakken.” En hij kon aan de slag gaan en kreeg de mogelijkheid om in een rustig tempo, uren op te bouwen met intensieve begeleiding. Zo heeft hij de kans gekregen om zich vaardigheden aan te leren.

Onlangs zijn de deuren geopend van De Broodbrouwers. Deze bakker/restaurant is opgericht door Happy Tosti en Lekker Brood en hier zullen 60 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gaan. Frans werkt hier als assistent-bakker. Zijn werkzaamheden zijn onder andere, het voordeeg maken, het assisteren van collega-bakkers tijdens het bakkersproces en het schoonmaken van de bakkerij. Hij vindt het leuk om mensen te helpen, om mensen het naar de zin te maken en ze blij de deur uit te zien gaan met het door hem gemaakte product.

 ‘’Dit geeft me een goed gevoel. Wat ik hier zo leuk vind is dat hier met mensen met een arbeidsbeperking wordt gewerkt en dat vind ik mooi. Het is een bedrijf met een hart! “De brownies zijn lekker, de energiesticks zijn onwijs lekker, maar we maken ook hele lekkere belegde broodjes.”

Dankzij het Power Certificaat van CRH kan Frans onder extra begeleiding en training deze baan uitoefenen. En Frans is ongelofelijk blij!

Graag zou ik in de toekomst nog meer leren over hoe alles werkt en dan lijkt het me leuk om mensen te leren hoe alles werkt.”

Klik hier voor meer verhalen over onze medewerkers.

Dit vind jij ook interessant