7x Vegan inspiratie voor op jouw Lekker Brood

7x vegan inspiratie voor op jouw Lekker Brood

Op zoek naar heerlijke vegan inspiratie voor op jouw Lekker Brood? In dit artikel delen wij 7 verrassende opties voor een unieke vegan smaakbeleving!

Om te beginnen met een simpele combinatie, maar o zo lekker: Avocado met dukkha. Dukkha is een mengsel van geroosterde noten en specerijen en geeft een heerlijke bite aan de zachte avocado. Vooral lekker in combinatie met geroosterd spelt brood van Lekker Brood!

Als je van geroosterd brood houdt, is dit misschien wel de perfecte optie voor jou: zoete aardappelspread met daarop geroosterde paprika. Als finishing touch voeg je peper en zout toe en je bent klaar! Een lekker alternatief hierop: geroosterde wortelspread, met wat komijn als topping.

Om nog even door te gaan in de geroosterde opties: geroosterde aubergine in combinatie met een romige, vegan cashew-dressing, afgemaakt met sesamzaadjes. Probeer dit eens op ons wakame brood!

Een andere heerlijke combinatie voor op brood is scrambled tofu met gepofte cherrytomaten. Deze combinatie is rijk aan eiwitten en kan je zelf, met verschillende kruiden, op smaak brengen.

Voor de pittige liefhebbers onder jullie, hoe klinkt de combinatie pittige linzen paté met gesneden olijven als topping? Deze pittige linzen gaan perfect samen met de scherpe smaak van olijven. Omdat dit beleg al zo’n overheersende smaak heeft, combineert dit het beste met een brood die qua smaak wat neutraler is.

Om even in de olijf sferen te blijven, heb jij weleens olijftapenade met heirloom tomaten en verse basilicum geprobeerd? Deze heirloom tomaten komen in alle kleuren en maten voor, wat zorgt voor een mooi kleurrijk geheel. In combinatie met olijftapenade en verse basilicum creëer je een feest op je brood!

Dan, last but not least, een vega optie voor de vleesliefhebbers. Je kunt namelijk de lekkerste shoarma maken van seitan. Wanneer je de seitan goed kruidt en het opbakt in een pan, is het heerlijk op een broodje met een frisse rodekoolsalade en soyayoghurt reita. Reita is een soort dressing/saus met een frisse smaak, daarom een heerlijke combinatie is met seitan-shoarma!

Met welke vegan opties ga jij jouw Lekker Brood versieren?

Wij zijn benieuwd! Laat jullie creaties zien met #lekkerbrood op Instagram!

Dit vind jij ook interessant